© BELGA

BMC doekt opleidingsploeg op en haalt uit naar de UCI

Op het einde van dit seizoen komt er een einde aan de opleidingsploeg van BMC. De Amerikaanse wielerformatie houdt er na 2017 mee op, omdat het volgens manager Jim Ochowicz niet meer mogelijk is om de jonge talenten te houden. “Door het veranderende landschap betalen wij nu voor de opleiding van renners voor ons én andere ploegen. De UCI beschermt een opleidingsploeg niet”, klinkt het in een persbericht.

jtp

“In tegenstelling tot in het verleden worden de meeste renners vandaag geadviseerd door agenten en die stellen hen andere teams voor”, verduidelijkte Jim Ochowicz, de manager van het WorldTour-team van Greg Van Avermaet, Dylan Teuns, Ben Hermans en Loic Vliegen.

BMC laat weten dat het het spijtig vindt dat de Internationale Wielerunie (UCI) geen enkele bescherming biedt aan opleidingsploegen.

Het team, dat in 2013 boven het doopvont werd gehouden en momenteel nog acht renners telde, bracht onder meer de Zwitsers Stefan Küng en Silvan Diller en onze landgenoten Loïc Vliegen, Dylan Teuns en Nathan Van Hooydonck voort.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER