© BELGA

Leider Teuns heerst op indrukwekkende wijze op Mur de Saint Roche en wint derde etappe Ronde van Wallonië

Dylan Teuns (BMC) heeft maandag de derde etappe in de Ronde van Wallonië (2.BC) op zijn naam geschreven. Na 181,4 kilometer tussen startplaats Aarlen en aankomstplaats Houffalize soleerde de leider naar de overwinning voor de Fransman Quentin Pacher (Delko Marseille) en de Noor Odd Christian Eiking (FDJ). De 25-jarige Teuns boekte zijn eerste profzege en verstevigt zijn leidersplaats in het algemeen klassement.

De vroege vlucht van de dag in de Ronde van Wallonië bestond uit zeven renners. Met de Luxemburger Kirsch (WB Veranclassic), de Rus Vorobyev (Gazprom), de Litouwer Siskevicius (Delko Marseille), de Ier Dunne (Aqua Blue), de Noor Grondahl Jansen (LottoNL-Jumbo) en de Fransen Ladagnous (FDJ) en Gougeard (AG2R) ontstond een bont gezelschap.

De zeven reden vier minuten bij elkaar, maar Gougeard werd als laatste van de kopgroep opnieuw gegrepen tijdens de laatste beklimming van de Mur de Saint Roche, de scherprechter in deze derde etappe. Leider Teuns zag daar zijn moment gekomen en demarreerde fors, hetgeen voldoende bleek voor de zege.

Dinsdag wacht de renners een etappe van 164,1 kilometer met start in Brussel en aankomst in Profondeville.

© BELGA

“Deze zege betekent veel voor mij”

Dylan Teuns boekte niet alleen zijn eerste profzege, maar hij verstevigde ook zijn leidersplaats in het algemeen klassement. “Ik ga mijn gele trui tot op het einde proberen te verdedigen”, beloofde Teuns.

“Ik wil vooreerst mijn teammaats danken die voluit voor mij gereden hebben”, verklaarde Teuns. “We hebben de koers gecontroleerd. Dat was belangrijk, omdat deze derde rit wel eens bepalend kon zijn voor het eindklassement. Ik voel me voor het moment erg sterk en zit in de goede flow.”

Teuns won maandag zijn eerste profwedstrijd. “Dat betekent heel veel voor mij”, aldus de renner van BMC. “Dit jaar is mijn doorbraak, onder meer met mijn derde plaats in de Waalse Pijl. Ik kon wel niet optimaal genieten van de laatste meters, omdat ik niet zeker was van mijn zege. Dit is misschien geen overwinning in een WorldTour-wedstrijd, maar ik hecht er toch veel belang aan. Vooral omdat het een erg zware rit was.”

MEER OVER