© Team Belgium

Nancy Barzin en Camille Max verliezen finale petanque op wereldspelen

De Belgische delegatie was sinds zondag al zeker van een achtste medaille en dat werd maandag zilver. Nancy Barzin en Camille Max verloren de finale in het petanque met 13-1 van Thailand en moeten zo tevreden zijn met een tweede plaats.

Na twee zeges (13-2 tegen Polen en 13-4 tegen China) en één nederlaag (13-5 tegen Thailand) in hun poule zondag, wonnen de Belgische vrouwen ‘s avonds ook hun halve finale tegen Madagascar (13-10). In de finale maandag bleek er echter geen kruit gewassen tegen de Thaise tandem Nantawan Fueangsanit en Phantipha Wongchuvej.

De Belgische delegatie telt momenteel drie gouden, vier zilveren en één bronzen medaille. Muurklimster Anak Verhoeven (lead), skeelerster Sandrine Tas (1.000m) en het estafetteteam 4x25m reddend zwemmen(Aurelie Romanini, Stefanie Lindekens, Sofie Boogaerts en Bieke Vandenabeele) pakten goud. Tas veroverde ook nog twee zilveren plakken (afvallingskoers over 10 én 15 kilometer) en een bronzen medaille (300m tegen het uurwerk), terwijl skeeleraar Bart Swings (1.000m) en het vrouwelijk petanqueteam met een zilveren medaille de reeks afsluiten.

Het Belgisch korfbalteam verzekerde zich zondag al van een plaats in de halve finales maandag (om 19u00) tegen Taipei. Een negende medaille kan dus dinsdag voor het rapen liggen. De Wereldspelen duren nog tot en met zondag.

MEER OVER