© RR

Speeltuin in Averegten blijft open ondanks vertraagde werken

De vernieuwing van de speeltuin in provinciaal groendomein de Averegten is vertraagd. De nieuwe toestellen hadden er eigenlijk al voor de zomervakantie moeten staan, maar die timing werd niet gehaald. De speeltuin blijft ondertussen wel gewoon open.

Kristof Van Rompaey

De vernieuwingswerken in de speeltuin aan het Boshuis zullen volgens Els Goyvaerts, directeur Groendomeinen regio Kempen, waarschijnlijk pas ten vroegste tegen eind augustus of begin september klaar zijn. “De bestelling is nu in handen van onze leverancier, die de toestellen op maat maakt", legt ze uit. "Het bouwverlof heeft nog eens voor een extra vertraging gezorgd. Bezoekers kunnen zich ondertussen nog wel steeds uitleven op de oude toestellen, die tijdelijk werden opgelapt. Het aanpalende speelbos werd al in het voorjaar in gereedheid gebracht en de natuurspeelplaats Hobbeldonk staat ook open voor ravottende kinderen.”

De provincie trok 75.000 euro uit voor de eerste fase van de speeltuinvernieuwing. "De bedoeling is dat de nieuwe toestellen mooi aansluiten op het aanpalende speelbos", vertelt Goyvaerts nog. "In een tweede fase wordt ook nog 65.000 euro uitgetrokken voor het plaatsen van toestellen voor de kleinste bezoekers. Er zou dan ook een extra toegankelijk toestel worden geplaatst." Wanneer de werken effectief van start gaan, zal de speeltuin wel een tijdje afgesloten zijn voor bezoekers. De provincie communiceert hier later nog over.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio