Tweede keer in evenveel weken: marine moet opnieuw olifanten redden van verdrinking

De marine van Sri Lanka kon zondag twee jonge olifanten redden van verdrinking. De dieren waren even voordien meegesleurd door de sterke stroming en raakten niet meer op eigen kracht aan land. Het is daarmee al de tweede keer in evenveel weken tijd dat een olifant zich op deze manier in de problemen werkt.

kmlo

De redders hadden enige moeite om de dieren in veiligheid te brengen. Op videobeelden is te zien hoe de marine met verschillende boten de reddingsactie in goede banen leidde. Met behulp van wat touw en verschillende duikers konden ze de angstige olifanten weer in de juiste richting sturen. Dat was broodnodig, aangezien de dieren maar op het nippertje hun hoofd boven water konden houden.

“Eens de twee olifanten weer veilig aan land waren, werden ze vrijgelaten in Foul Point jungle”, vertelde marine achteraf in een statement. “Ze mogen van erg veel geluk spreken dat ze gespot werden door een patrouilleboot die meteen andere boten alarmeerde om te helpen met de reddingsactie.”

Ook twee weken geleden moest de marine in dezelfde regio redding brengen na een vergelijkbaar incident. Een olifant kwam toen eveneens door de sterke stroming in open zee terecht, maar werd na een minstens even zware reddingsactie gered.