Tractor met afvalresten gekanteld op straat

In Puurs is aan het rondpunt van de Moorstraat met de Dendermondsesteenweg een aanhangwagen van een tractor gekanteld. De aanhangwagen was gevuld met afvalwater en resten van gist.

tdk

Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval precies kon gebeuren, maar bij het verlaten van de rotonde richting Rijweg kwam de aanhangwagen op zijn zij terecht. Door de klap ontstonden er enkele scheurtjes en liep er afvalwater met gistresten op de straat en in de riolering. “Er is onmiddellijk een ruimingsdienst opgeroepen om de riolering leeg te pompen”, zegt sergeant Jensen Cools van hulpverleningszone Rivierenland. “Onze tussenkomst bestond er vooral in om de smurrie van het wegdek te verwijderen. We hebben alles met water kunnen schoonspuiten. De restanten die in de riolering terechtkwamen, werden opnieuw weggepompt.”

Niemand raakte bij het ongeval gewond. Grote verkeershinder bleef ook uit. Vrachtwagens die richting N16 moesten, moesten wel een omleidingsweg volgen, omdat ze niet voorbij de gekantelde aanhangwagen geraakten.

De gekantelde aanhangwagen kon uiteindelijk met behulp van een andere tractor worden rechtgetrokken.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio