Onderzoek naar moord op man (37) in Ekeren: slachtoffer kwam wellicht zaterdagnacht om het leven

Een 37-jarige man is maandagochtend dood aangetroffen in zijn appartement op de Konijnenberg in Ekeren. Het slachtoffer kwam wellicht al in de nacht van zaterdag op zondag om het leven.

sare

De eerste hulpdiensten waren maandagochtend rond 10 uur al ter plaatse. De politie heeft een ruime perimeter ingesteld en bevestigt dat het een onderzoek voert naar een verdacht overlijden.

Het parket bevestigt dat maandag omstreeks 10 uur het levenloze lichaam van een 37-jarige man werd aangetroffen in zijn appartement op de Konijnenberg in Ekeren. Het labo, de federale gerechtelijk politie sectie agressie en de wetsdokter kwamen ter plaatse.

“Er zijn zeer ernstige aanwijzingen van een gewelddadig overlijden. Het parket heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor moord en zal samen met de onderzoeksrechter ter plaatse afstappen”, meldt het Antwerpse parket. “Het onderzoek naar de precieze doodsoorzaak, alsook naar de dader loopt volop.”

Bloedvlekken

Volgens buren van het slachtoffer kwam de man waarschijnlijk zaterdagnacht rond 4 uur al om het leven. De volgende ochtend stond de voordeur van het flatgebouw open en waren er in de gang bloedvlekken te zien.

“Van een bloedneus of zo, dacht mijn zus”, vertelt een buurvrouw. Omdat de dampkap van het slachtoffer tot deze ochtend lawaai maakte, waarschuwde een buur de familie. Die trof vanmorgen het levenloze lichaam aan.

Het slachtoffer zou de keel zijn overgesneden met een groot mes.

© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio