© REUTERS

Ryanair-baas heeft er genoeg van: “Stop met zagen en betaal gewoon €2”

Wie deze vakantie met Ryanair naar het buitenland vliegt, zit in het vliegtuig waarschijnlijk niet naast een van zijn reispartners. Tenzij je twee euro extra betaalt, want dan mag je van de vliegtuigmaatschappij kiezen waar je wil zitten. Een maatregel die nog steeds voor veel kritiek zorgt.

lmas

De grote baas van Ryanair Michael O’Leary heeft enkele dagen geleden op de Ierse radio een gedurfde uitspraak gedaan. O’Leary vertelde er over de befaamde maatregel waarbij je extra moet betalen om naast je reispartner te mogen zitten en hoeveel kritiek hij hier al op gekregen heeft. Zijn boodschap is echter duidelijk: “Als je geen €2 extra wil betalen om naast je geliefde te zitten, stop dan met zagen.” De Ryanair-baas ging ook dieper in op het feit dat ondanks dat sommige stoelen nog vrij zijn tijdens het opstijgen, families of grotere groepen nog steeds niet samen kunnen zitten. “Steeds meer en meer mensen opteren ervoor om hun eigen stoelen te kiezen en dit zijn vaak de exemplaren aan het raam of het gangpad. De middelste stoelen blijven hierdoor dus over en worden daarom aan mensen gegeven die niet willen bijbetalen.”

Ondanks de vele commentaren maakte Ryanair in zijn eerste kwartaal meer dan de helft meer winst dan in dezelfde periode van vorig jaar. De vliegtuigmaatschappij boekte een nettowinst van 397 miljoen euro, 55 procent meer dan in 2016. Dit zou onder meer komen door een latere Pasen en sterke boekingen voor de zomervakantie.