© Geert Van de Velde

Kempenaar (22) wordt gereanimeerd op Tomorrowland: “met drugs heeft het niets te maken”

Op het dancefestival Tomorrowland in Boom is zaterdagavond een festivalganger onwel geworden. De hulpdiensten waren snel ter plaatse om de persoon ter plaatse reanimeren en te stabiliseren. Het ging om de 22-jarige Lode Ruys uit Geel. Vermoedelijk werd hij onwel door hartproblemen.

dst

De Gelenaar was met zijn vriendin Shauni voor de allereerste keer naar het dancefestival in Boom.

Op het middenplein voelde Lode zich niet goed getuigt Shauni in de krant Het Laatste Nieuws. “Hij voelde zich dronken, maar we hadden alleen een glas cava en wat wijn op. We zijn gaan zitten, terwijl een collega een cola haalde, maar het beterde niet. Toen we even wilde opstaan om te gaan wandelen, kon Lode niet meer op zijn benen staan.”

Een buitenlandse verpleegster reageerde meteen. “Toen ik voelde dat hij geen adem meer had en ook geen hartslag, gaf ze Lode meteen hartmassage. Midden op het plein, in die mensenmassa, je vriend een hartmassage zien krijgen. Ik sta nog te trillen op mijn benen”, zegt Shauni nog.

De artsen zoeken verder naar de oorzaak met extra testen. “Ze hebben wel al ontdekt dat hij een vergroot hart heeft en een kleine hartklep.” Met drugs heeft het in elk geval niets te maken.