© Hollandse Hoogte / Marco Okhuizen

Regen tot eind deze week: “perfect normale Belgische zomer”

Het wordt een hele week wisselvallig met buien, soms intense buien die kunnen uitgroeien tot onweer. Ook de temperatuur is eerder aan de frisse kant. Pas tegen het weekend is er opnieuw zomers weer in zicht. Volgens VRT-weerman Frank Deboosere beleven we een “perfect normale Belgische zomer”.

‘Het weer gaat dus op en af. De regen blijft aanhouden tot en met vrijdag. Pas vanaf dit weekend stijgen de temperaturen”, aldus Deboosere.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De wind waait maandag meestal matig en draait van westelijke naar noordwestelijke richtingen. Aan de kust draait de wind van het noordwesten naar het noorden en neemt na de middag toe tot vrij krachtig.

Ook ‘s avonds en ‘s nachts vallen er nog buien, al worden ze in de loop van de nacht minder talrijk en minder intens.

Dinsdag is het op de meeste plaatsen gedeeltelijk bewolkt met kans op enkele buien. In het oosten is er meer bewolking, de buien zijn er talrijker en een donderslag is ook niet uitgesloten. Maxima tussen 14 graden in de Hoge Venen en lokaal 22 graden in het westen van het land.

Woensdag zijn aanvankelijk nog enkele buien mogelijk in het oosten van het land maar later op de dag is het overal droog met weliswaar een toenemende bewolking vanaf het westen. ‘s Avonds en ‘s nachts verwachten we dan regen en buien. Maxima rond 23 graden in het centrum van het land.

Donderdag en vrijdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt, met vooral op donderdag nog kans op regen of een buitje. Het weekend blijft droog met opklaringen. Zaterdag stijgt het kwik in het centrum van het land tot 25 graden, zondag zelfs tot 30 graden, maar vanaf het westen wordt het later onweerachtig.

Het KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie en roept op oplettend te zijn bij symptomen als hoofdpijn of braakneigingen.