Lierse verliest oefenmatch tegen Eupen met 0-2

Foto: Belga

Lierse verliest oefenmatch tegen Eupen met 0-2

Print
Eén dag nadat het van zijn zomerstage in Horst terugkeerde, liep Lierse op een 0-2 nederlaag tegen Eupen. De vermoeide Pallieters acteerden erg matig en hebben met de competitiestart stilaan in zicht vooral nood aan een offensieve opkikker.

In zijn vierde opdracht tegen een eersteklasser liep Lierse na RC Genk, Zulte Waregem en Anderlecht nu ook tegen Eupen tegen een 0-2 verlies aan. De Pallieters hadden nog steeds geen Ivan Yagan in de selectie en evenmin waren Issahaku Yakubu, Boubacar Diarra of Tim Hall van de partij. Wel liet coach Fred Vanderbiest voor het eerst een deel van zijn troepen negentig minuten opdraven, al haastte de oefenmeester zich na afloop om te benadrukken dat die keuze geen enkele indicatie was naar een mogelijk type-elftal.

Lierse had het in de aanvangsfase knap lastig en werd overklast door Eupen, dat niet toevallig snel op voorsprong klom. Een mooie goal overigens, ingeleid door Diagne en afgerond door Castro Montes. Kort daarop moest Vanhamel een nieuwe kans voor diezelfde Castro Montes met de vingertoppen tegen de paal tikken. Ondanks zijn belabberde spel kreeg Lierse toch uitzicht op de gelijkmaker, maar de door Bougrine weggestuurde Kasmi mikte slordig tegen de paal. Weg was zowat de enige mogelijkheid van de Lierenaars in een fletse eerste 45 minuten.

Na de pauze voetbalden de Pallieters iets compacter, maar kansen creëren lukte ook dan uiterst moeizaam. Het was integendeel Luis Garcia, die nog een hogere score liet liggen. Die 0-2 volgde toch nog, toen de compleet vrijstaande Schouterden een afgemeten voorzet van Wague van dichtbij ongehinderd voorbij Vanhamel kon leggen. Eupen voerde nog een resem vervangingen door, maar dat veranderde niks meer aan de score.

“We hadden een mindere dag en werden met de neus op de feiten gedrukt”, vatte aanvoerder Fréderic Frans na afloop perfect samen. “Zo’n match zit er altijd wel een keertje bij in een voorbereiding. Het was simpelweg niet genoeg. Wel moeten we dringend leren om onze kansen te benutten. We spelen een slechte eerste helft, maar moeten in principe altijd met 1-1 de rust intrekken. Dat is een leerpunt.”

LIERSE: Vanhamel, Vinck, Frans, Weuts, Bourdin, Wils, Bougrine, Janssens, Boussaid (78’ Allach), Kasmi (65’ Laurent), Binst (70’ Joachim).

EUPEN: Van Crombrugge (86’ Nurudeen), Wague (81’ Martinez), Loties (86’ Schillings), Blondelle (46’ George), Aw, Luis García (86’ Karatas), Diagne (86’ Al Harrak), Gnaka, Castro Montes (69’ Mouchamps), Schouterden (86’ Sanhaji), Verdier (65’ Moussa Diallo).

DOELPUNTEN: 5’ Castro Montes 0-1, 78’ Schouterden 0-2

GELE KAARTEN: 26’ Boussaid, 74’ Schouterden.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio