© Photo News

Prinses Astrid woont nationale feestdag bij op krukken

Prinses Astrid zal de feestelijkheden ter gelegenheid van de nationale feestdag, donderdagavond en vrijdag, op krukken bijwonen. Dat is een gevolg van een kwetsuur aan de heup, liet paleiswoordvoerder Pierre-Emmanuel De Bauw donderdag weten.

“Prinses Astrid liep een letsel op aan de femurhals. Het gaat om microbreuken die veroorzaakt werden door overbelasting, niet door een val”, aldus De Bauw. “Op doktersadvies mag de prinses het heupgewricht tijdelijk niet belasten. Daardoor loopt ze sinds enkele dagen op krukken, en dat nog voor meerdere weken.”

Toch zal de prinses haar agenda in het kader van de nationale feestdag zo goed mogelijk afwerken. Zo woont ze donderdagavond zoals gepland het concert “Preludium tot de Nationale Feestdag” bij in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel, samen met haar echtgenoot prins Lorenz en het koninklijke echtpaar.

Vrijdag zal ze eerst samen met haar man het Te Deum in de Sint-Pieterskerk in Leuven bijwonen. In de namiddag vervoegen ze prins Laurent en prinses Claire, de koning en de koningin voor het militair en burgerlijk defilé op het Paleizenplein in Brussel.

Normaal gezien zou prinses Astrid vervolgens de rest van de familie vergezellen naar het Feest in het Park, maar daarvoor moet ze passen. Het vuurwerk op het Paleizenplein vrijdagavond zal ze in principe wel bijwonen, maar helemaal zeker is dat nog niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER