Dessel komt niet verder dan 0-0 tegen dorpsgenoot Witgoor

Foto: smb

Dessel komt niet verder dan 0-0 tegen dorpsgenoot Witgoor

Print

De voorbije seizoenen stond in deze eerste traditionele oefenpot van de voorbereiding nog een 9-1 en 8-0-zege op het scorebord voor Dessel, maar nu was het even anders. De thuisploeg hield de nul op het bord en dat was zeker niet onverdiend.

De thuisploeg was evenals Dessel nog maar een paar dagen aan het trainen zodat het nog even zoeken en tasten was voor beide teams in deze Desselse derby. Witgoor versierde overigens de eerste kansen, maar zowel Van Genechten als Blockx misten precisie. Ook Cauwenbergs had het vizier niet goed gericht. Bij Dessel - dat een vijftal nieuwelingen aan de aftrap bracht - waren de kanonnen ook niet goed gericht. Dat werd bewezen door Vansimpsen, Baeten en nieuwkomer Verbiest.

Na rust - met de inbreng van De Onata, Tilburgs, Vosters, Rosario, Smet en Janssens - zagen we een iets agressiever Dessel, dat op zoek ging naar de openingstreffer. Toch was het opletten voor de plaatselijke counters. Zo miste de ingevallen Van Reet dé kans op de 1-0, maar hij stuitte op doelman De Onata. Wat later kende Dessel pech toen een poging van Breugelmans eerst gestopt werd en de rebound op de paal getrapt werd door nieuwkomer Rosario. Janssens dreigde nog even met een poging over en ook Breugelmans kwam dicht bij de opening, maar het bleef bij een scoreloos gelijkspel. En daar was vooral de thuisploeg - die pas een zware Witgoorkermis achter de rug had - bijzonder blij mee.

Nu zaterdag ontvangt Dessel de jongens van Zwarte Leeuw. Aftrap om 19u30. Er zijn nadien abonnementen te verkrijgen voor het nieuwe seizoen.

MEER VOETBALNIEUWS