Meteen aanschuiven in nieuwe Würst-zaak: “Heel blij terug in Antwerpen te zijn”

Print

In de Maalderijstraat is woensdagmiddag het Würst-filiaal van Jeroen Meus open gegaan. De ‘haute dog’-zaak van de tv-kok bevindt tussen de Handschoenmarkt en de Grote Markt en lokte meteen heel wat bezoekers. Meus is heel blij terug in Antwerpen te zijn. “Ik had zelfs wat heimwee”, zegt de tv-kok.

Het ‘haute dog’-concept van Jeroen Meus en partners is met de Würst in de Maalderijstraat – tussen de Handschoenmarkt en de Grote Markt – toe aan zijn derde filiaal.

Na thuisstad Leuven en de keuze voor een toplocatie in Gent móést Antwerpen aan de beurt zijn. “Ja, en dat zeg ik niet om te slijmen. Mocht ik indertijd geen aanbieding van een Leuvens restaurant hebben gekregen, dan zou ik hier nog wonen. Ik ben heel blij hier terug te zijn. Ik had zelfs heimwee”, verklapte Meus bij de opening van de zaak in Antwerpen woensdagmiddag.

De eerste klanten zijn alvast positief. “Een aanrader”, klinkt het.

Flatje in Borgerhout

Jeroen was nog een tiener toen hij vers van de hotelschool in Koksijde werd aangenomen in het Antwerpse Hilton-hotel. “Ik had de stad leren kennen toen ik stage liep in het Park Lane Hotel. In het Hilton was ik chief steward (hoofd van de keukenschoonmaakdienst, red.) en zat ik in hun trainingsprogramma voor jonge managers. Met meubeltjes uit de kringloopwinkel had ik een flatje ingericht in de Fonteinstraat in Borgerhout. ’s Avonds en in het weekend kluste ik nog wel bij in restaurants, maar na vier jaar Hilton miste ik de keuken.”

Speciaal voor onze reporter Johan Van Baelen maakte Jeroen Meus een haute dog: de Mexico ‘86. Dit is wat hij ervan vond.

Tips om te Doen!