© Shutterstock

Op vakantie met het gezin? De vrouw kiest naar waar

Als er een vakantiebestemming moet worden gekozen, dan krijgen mannen niet veel inspraak. De vrouw des huizes kiest waar haar gezin naartoe reist. Dat blijkt uit een peiling van boekinssite Prijsvrij.be.

vwh

De site polste naar de vakantiegewoonten van 140.000 klanten in België en Nederland en hun antwoorden brachten opvallende feiten aan het licht. Cijfers tonen aan dat maar liefst 70 procent van de dames bepaalt naar welke bestemming er wordt gereisd. Meer nog: vrouwen kiezen ook maar al te graag de vakantieformule. Zo’n 62 procent van hen voert de boeking zelf uit.

Volgens Melvin Oomes, verbonden aan de site, is deze trend logisch te verklaren. “De persoon die de reis zoekt en boekt moet zich goed kunnen inleven in wat elk gezinslid graag doet en hierbij een juist evenwicht vinden. Misschien beschikken vrouwen over iets meer geduld om de perfecte vakantie te vinden: een reis die past bij iedereen én binnen het gezinsbudget.”

De ‘vakantiebaas’

De rol van de man tijdens het boeken is dus beperkt, maar op het einde van de procedure komt hij plots wel aan bod. Als er een hoofdboeker moet worden opgegeven, verschijnt in 58 procent van de gevallen de naam van de man. Volgens Melvin is dit uit gewoonte maar bestaat er geen twijfel dat de vrouw de echte ‘vakantiebaas’ is.

Vakantiebudget

En hoe zit het met het vakantiebudget? In ons land spendeert een gezin van gemiddeld 2,6 personen gemiddeld 1.387 euro aan een reis. Oomes heeft een goede tip tijdens het boeken met het budget in je achterhoofd. “De juiste balans tussen prijs en kwaliteit zorgt voor een voldaan gevoel tijdens je vakantie. Betaal niet teveel voor luxe zonder meerwaarde en bezuinig niet te veel op zaken die essentieel zijn.”

NIET TE MISSEN