Mechels taxibedrijf overweegt fietstaxi in centrum

Soufiane Rabhi van Snel-Taxi. Foto: Sven Van Haezendonck

Mechels taxibedrijf overweegt fietstaxi in centrum

Print
Mechelen - Een Mechels taxibedrijf heeft binnenkort misschien een oplossing voor korte ritten in het centrum. Het bekijkt of het een elektrische fietstaxi kan inzetten.

Senioren klagen dat ze moeilijk aan een taxi geraken voor korte ritten. Het stadsbestuur werkt aan een nieuw reglement en bekijkt de standplaatsen en de tarieven. De eigenaars van een taxibedrijf zoeken alvast naar een creatieve oplossing.

“Mijn vader en ik hebben een bedrijf met drie taxi’s. We proberen zo veel mogelijk de korte ritten te verzorgen. Anderzijds klopt het wel dat deze ritten in Mechelen-centrum economisch en ecologisch moeilijk rendabel te krijgen zijn”, zegt Soufiane Rabhi van Snel-Taxi.

De jonge Mechelaar werkt hard aan alternatieven. “We hebben daarover al samengezeten met schepen Marina De Bie. Een van de alternatieven is het inzetten van een elektrische fiets. Die zou dan onze normale taxi’s kunnen vervangen in het centrum. Zelfs als het regent, tenzij het echt slecht weer is. Daarvoor is wel een aanpassing van het taxireglement nodig. Mogelijk kunnen wij de elektrische fietstaxi nog deze zomer uitproberen”, vertelt Soufiane.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio