Gangsters persten homo’s af via datingsites

Foto: IMAGEGLOBE

Gangsters persten homo’s af via datingsites

Print
Antwerpen -

Het openbaar minister heeft tot vier jaar celstraf geëist tegen die mannen die zich via datingsites uitgaven voor homoprostitués om zo “klanten” af te persen. Het drietal chanteerde slachtoffers, bedreigde hen met de dood en ging zelfs over tot fysiek geweld.

Benjamin R., Ali N. en Robert A. worden vervolgd voor een reeks afpersingen van een tiental homoseksuelen die ze zochten via zogenaamde gay datingsites. De modus operandi van de verdachten was kinderlijk eenvoudig: via de datingsite maakten ze een afspraak met mannen die op zoek waren naar betaalde seks. Nadat er via telefoon of chat werd afgesproken, zochten de daders hun slachtoffer op en eisten ze geld. In een aantal gevallen kwam het ook tot seks, waarna Benjamin R. ermee dreigde naar de politie te gaan als er niet meer geld zou worden betaald.

“Als er niet betaald zou worden, zou hij naar de politie gaan en vertellen dat hij minderjarig was”, aldus het openbaar ministerie. Benjamin R. en zijn handlangers gingen zeer ver om hun slachtoffer onder druk te zetten. Zo kreeg een slachtoffer meer dan 500 bedreigende sms’jes. Omdat het slachtoffer niet met geld over de brug kwam, werd hij zelfs fysiek aangevallen.

Volgens het openbaar ministerie maakten ze een tiental slachtoffers in het najaar van 2016.

Ter zitting meldde zich nog een man die al in 2008 slachtoffer zou zijn geworden van tweede beklaagde, Ali N. Tegen Benjamin R., getrouwd en vader van vier kinderen, eiste het OM vier jaar celstraf. Tegen Ali N., eveneens getrouwd en vader van drie kinderen vorderde het OM eveneens vier jaar cel. Tegen derde beklaagde Robert A., vroeg de aanklager een straf van 18 maanden. Vonnis op 25 juli.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio