Belgische alpinist (57) verongelukt tijdens klim in Italië

Een Belgische alpinist is afgelopen weekend om het leven gekomen op de Lyskamm, een berg op de grens met Italië en Zwitserland. Dat bevestigt Buitenlandse Zaken aan Nieuwsblad.be. Volgens Italiaanse media gaat het om de 52-jarige Claude Chaslin uit de provincie Luik. De man viel wellicht van een rots, nadat hij in de dichte mist verdwaald was geraakt.

Chaslin was zaterdagochtend omstreeks 5.30 uur vertrokken voor zijn klim op de Lyskamm, een 4.527 meter hoge berg. De laatste keer dat er een signaal van de man werd opgevangen, was toen hij zich op 4.479 meter hoogte bevond, het laatste deel voor de klim naar de top. Zaterdagavond had de klimmer normaal moeten terugkeren naar het Quintino Sella-verblijf, op 3.585 meter hoogte. Maar daar is hij nooit gearriveerd.

Omdat de weersomstandigheden het zaterdagavond nog niet toelieten, kon de zoekactie pas zondag van start gaan. Het was uiteindelijk rond 21.30 uur dat een reddingshelikopter het lichaam van de Belg kon lokaliseren. De man is vermoedelijk van een rots gevallen nadat hij door de dichte mist verdwaald was geraakt.

Pas zondagnacht waren de weersomstandigheden optimaal genoeg om het lichaam van de man op te pikken. Hij werd nadien overgevlogen naar een ziekenhuis in de Italiaanse stad Aosta.

De familie van Chaslin werd intussen op de hoogte gebracht van zijn overlijden.

Nu in het nieuws