© victoriano moreno

Bekende graffitikunstenaar Locatelli geeft workshops: “Dit is een hele eer”

Park Spoor Noord heeft er drie nieuwe graffititekeningen bij. Dat is het werk van

drie jongeren, die er zaterdag de eerste van een reeks workshops met niemand minder dan Steve Locatelli volgden.

Rebecca Van Remoortere

Wie wil leren tekenen of schilderen, kan terecht in een academie. Voor wie streetart wil leren, is het moeilijker om een leerschool te vinden. Met die bedenking ging Piazza dell’ Arte aan de slag. De komende weken krijgen jongeren met een interesse in streetart de kans om workshops te volgen bij Steve Locatelli, een streetartkunstenaar die ook in Antwerpen al heel wat grote werken op zijn naam heeft.

© victoriano moreno

“Ik wil ervoor zorgen dat graffiti wordt aanzien als een echte kunstvorm. Daarom geef ik ook workshops aan jong en oud. Het is fijn om voor dit project samen te werken met jongeren die al een eerste bescheiden ervaring hebben. Het wordt interessant om ze de komende weken te zien evolueren. Op het einde van de rit zullen ze samen als collectief een muur onder handen nemen”, ­aldus Locatelli.

Zaterdag kwamen drie jongeren samen in Park Spoor Noord. De 23-jarige Jorn Verachtert: “Ik ben al negen jaar met graffiti bezig, maar heb het gevoel dat ik nog kan bijleren. Zo’n zes jaar geleden volgde ik ook al een workshop bij Locatelli. Het is een eer om met zo’n grote naam samen te werken.”

Dat het graffitiwereldje vooral een mannenwereld is, had ook Tia Verswijvelen (17) gemerkt. “In mei werkte ik mee aan een muur in de buurt van het MAS. Ik wil bewijzen dat ook vrouwen thuishoren in dit wereldje. Daarvoor kan ik nog veel tips gebruiken. Locatelli heeft me onder meer al uitgelegd hoe je dikke en dunne lijnen maakt en hoe je een spuitbus prepareert.”

Op 10 augustus wordt het werk van de jongeren ingehuldigd aan Kattendijkdok-Oostkaai.

© Victoriano Moreno

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio