Drie premières deze week op de Zomer van Antwerpen

Drie premières deze week op de Zomer van Antwerpen

Print

Deze week gaan er drie voorstellingen in première op de Zomer van Antwerpen. Bekijk hieronder voor welke er nog tickets beschikbaar zijn.

HALKA

19 juli t/m 6 augustus, wo t/m zo: 20u | € 12 | Zomerbar, Sloepenweg

Vorige week speelden ze nog in het Teatre Grec van Barcelona, ondertussen is Le Groupe Acrobatique de Tanger aankomen in Antwerpen op de Zomerbar. Voor een flink deel bestaat het gezelschap uit leden van de klassieke acrobatiefamilies. Acrobatie is voor hen een vak dat van vader op zoon en dochter wordt doorgegeven en gebaseerd is op soefi-rituelen uit de Berbercultuur.

In HALKA staat het strand centraal. De plek waar sommigen graag met hun lichaam pronken, terwijl anderen het liever bedekken. Het strand is een metafoor voor het leven van de acrobaten, die heen en weer geslingerd worden tussen traditie en modernisme, tussen heiligheid en een werelds bestaan.

Twaalf artiesten tarten de wetten van de zwaartekracht. De verbluffende acts worden begeleid door mooie livemuziek.

NOG TICKETS BESCHIKBAAR

MISCONNECTED

18 juli t/m 30 juli | MAS, Hanzestedenplaats 1, 8e verdieping

16 aug. t/m 24 aug. | Centraal Station, ingenag via Pelikaanstraat thv nr.52

Vier telefooncellen. In de cel neem je de hoorn van de haak. Je kiest een verhaal en draait een nummer. Aan de andere kant van de lijn hoor je de stem van een onbekende beller, met verzuchtingen waar jij de stille getuige van bent...

Theatermaakster Kyoko Scholiers liet een jaar lang een zelfgebouwd telefoonhokje rondreizen. Ze bracht het hokje bij mensen die niet meer verbonden zijn met de samenleving. Kyoko praatte met gevangenen, vluchtelingen, landlopers en daklozen, maar ook met prostituees, patiënten en pechvogels. Ze praatte met (ex-)sekteleden, kluizenaard, kloosterlingen en einzelgängers.

Elk verhaal duurt 5 minuten.

18 juli: 14u - 17u

19 juli t/m 30 juli: 10u - 13u en 14u - 17u, niet op 24 juli

19 aug.: 14u - 17u

17 aug. t/m 24 aug.: 10u - 13u en 14u - 17u, niet op 21 aug.

VRIJE BIJDRAGE

DEADTOWN

18 juli t/m 6 augustus, di, wo, vr, za, zo: 20u | € 12 & Scouts Sint-Bernadette, Schotensesteenweg 420 Deurne

Het is sinds 2008 geleden dat Zomer van Antwerpen de Tsjechische Forman Brothers over de vloer kreeg. Een rondreizende compagnie zonder vaste locatie of vaste spelers.

Dit maal brengen ze met DEADTOWN een mix van film en theater, een cowboyverhaal zoals je het nooit eerder zag.

Maak kennis met de tweeling: de Schilder en de Acteur. Na een ruzie met zijn broer vlucht de Schilder diep ongelukkig naar Amerika, het Wilde Westen.

In het stadje DEADTOWN wordt hij verliefd op een zangeres. Maar zij wordt aangevallen door een bandiet, en de Schilder zet alles op alles om hem te pakken te krijgen. Het wordt helemaal gevaarlijk wanneer zijn tweelingbroer, de Acteur, hem achterna reist naar DEADTOWN. De bandiet dreigt af te rekenen met de verkeerde broer...

UITVERKOCHT

DOEN!