Stad sensibiliseert: “Laat honden niet zomaar overal plassen”

Foto: Photo News

Stad sensibiliseert: “Laat honden niet zomaar overal plassen”

Print
Antwerpen -

De stad Antwerpen spoort hondeneigenaars nog eens aan om hun huisdier niet zomaar overal te laten plassen. Wie zich niet aan de afspraken houdt, riskeert een boete tot 350 euro. Er zijn nu speciale affiches gemaakt om de hondeneigenaars te sensibiliseren.

“We proberen het leven met een huisdier in onze stad zo aangenaam mogelijk te maken, zowel voor de honden als voor hun baasjes. Maar we verwachten ook wel dat zij op hun beurt de buren en buurt respecteren”, benadrukt schepen voor dierenwelzijn Nabilla Ait Daoud (N-VA) nog eens.

“De urine van de honden veroorzaakt (geur)overlast, beschadigt straatmeubilair en gevels en is onhygiënisch op plaatsen waar mensen spelen, zitten, wonen of werken. Daarom vraagt de stad de hondenbaasjes om hun dier te leren om op bepaalde plekken niet te urineren.”

Zo kunnen hondenplasjes bijvoorbeeld niet tegen gevels, brievenbussen, lantaarnpalen of banken, of in speeltuinen. Mensen die overlast ondervinden van honden die tegen hun gevel plassen, kunnen nu gratis een raamaffiche downloaden of aanvragen bij de stad: www.antwerpen.be/dieren. Eigenaars die zich niet aan de afspraken houden, riskeren een boete tot 350 euro, zoals op de affiche te lezen staat.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio