Vrijdag 10 augustus om 21 uur beginnen opnieuw duizenden wandelaars aan een heroïsche tocht van 100km met start- en eindpunt in Bornem. De wandelaars (of lopers) krijgen maximaal 24 uur de tijd om deze 49ste Dodentocht tot een goed einde te brengen. Gazet van Antwerpen volgt alles voor u op de voet via www.gva.be/dodentocht.


Recordaantal deelnemers voor Dodentocht met verplichte inschrijvingen

Foto: JHS

Recordaantal deelnemers voor Dodentocht met verplichte inschrijvingen

Print
Bornem -

Er zijn 13.952 wandelaars ingeschreven voor de 48ste Dodentocht van Bornem. Dat is een nieuw record, vorig jaar waren er 12.620 deelnemers.

Dit jaar moest je voor het eerst verplicht inschrijven als je de Dodentocht van 100 km wil stappen. “Dat je alleen kan deelnemen als je vooraf online bent ingeschreven, heeft de wandelaars duidelijk niet afgeschrikt”, zegt Thomas D’Hondt. “Dit toont aan dat onze wandeltocht nog steeds enorm populair is en zelfs nog aan populariteit wint.”

De organisatoren voerden de verplichte voorinschrijving in om zich beter te kunnen voorbereiden. Vorig jaar schreven de dag van de start nog vierduizend wandelaars in en dan is het natuurlijk moeilijk om de bevoorrading juist in te schatten.