Havenarbeider beschoten door mannen die auto in brand staken: “Als iemand in de zetel had gezeten, was het slecht afgelopen”

Foto: BFM

Havenarbeider beschoten door mannen die auto in brand staken: “Als iemand in de zetel had gezeten, was het slecht afgelopen”

Print

Opnieuw is de woning van een havenarbeider onder vuur genomen. Vrijdagnacht staken onbekenden een auto in brand in Wilrijk en schoten ze op Paul Jensen, nadat die hen iets had toegeroepen. Eén kogel boorde zich in de muur van de woonkamer.

In het rolluik van de woning in de Michel Willemslaan, op de grens tussen Wilrijk en het Kiel in Antwerpen, zitten vier kogelgaten. Eén kogel doorkruiste de volledige woonkamer en boorde zich achterin in de muur. “Als een van mijn kinderen of ik in de zetel hadden gezeten, dan was het slecht afgelopen”, zucht Paul Jensen. “Ook in onze slaapkamer op de eerste verdieping is een kogel binnengegaan.”

De schietpartij vond plaats om 3.38u in de nacht van vrijdag op zaterdag. Dat weet Paul Jensen exact. “Om 3.36u stuurde mijn vrouw me een berichtje ze onderweg was naar huis. Omdat ze ooit al eens achtervolgd was geweest, laat ik haar zo laat niet graag alleen over straat lopen. Daarom wacht ik haar altijd op in de deuropening. Net toen ze haar berichtje had gestuurd, zag ik licht schijnen tot in de gang. In de straat stond er een auto in brand. Aan de overkant zag ik twee mannen met een doek over hun mond. Ik riep hen iets toe, en toen openden ze het vuur.”

Getuigen zagen de twee mannen wegrijden in een auto. Ze hadden een noodhamer gebruikt om de ruiten van de geparkeerde Opel in te slaan en hadden er met een jerrycan benzine in gegoten. De auto ging volledig in vlammen op. De noodhamer bleef achter en werd inbeslaggenomen voor sporenonderzoek. Ook enkele kogelhulzen werden meegenomen.

Opvallend: de auto is niet van de familie Jensen. Hij is van een tramchauffeur uit de buurt die vrijdagnacht om 2u was thuisgekomen van zijn werk en hem daar had geparkeerd.

MEEST RECENT