Meteen grote solidariteit na verwoestende brand in woonwijk

De dames die de oproep lanceerden: Diane Heremans en Britt Oostvogels. Foto: kvro

Meteen grote solidariteit na verwoestende brand in woonwijk

Print
Heist-op-den-Berg -

In een sociale koopwoning op de Cardijnlaan in Pijpelheide (Heist-op-den-Berg) brak zondag omstreeks 13.20u brand uit. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, sloegen de vlammen al vooraan door de ramen.

De post Heist van hulpverleningszone Rivierenland stelde bij aankomst meteen een uitslaande brand vast. De bewoners konden het pand tijdig verlaten, maar de woning is wel voor geruime tijd onbewoonbaar. “De benedenverdieping is volledig vernield. Ook boven is er aanzienlijke schade door de rook die naar omhoog trok”, zegt officier Rudy Nuyens. “In de aanpalende woning bleef de schade beperkt. Er was daar rook- en geurhinder.”

Meteen grote solidariteit na verwoestende brand in woonwijk
Foto: kvro

In de sociale woonwijk bracht het voorval meteen een solidariteitsstroom op gang. “De woning werd ongeveer een jaar geleden gekocht door een jong gezin met twee kinderen”, vertelt buurtbewoonster Britt Oostvogels. “Het is verschrikkelijk hoe zij nu alles kwijt zijn. Daarom willen we graag direct een oproep lanceren om spullen te doneren om deze mensen weer op weg te helpen. Mogelijk kunnen we zoiets via het buurthuis coördineren.”

De buren hopen alvast dat de sociale huisvestingsmaatschappij het gezin tijdelijk kan onderbrengen in een andere woning in de wijk. De exacte oorzaak van het incident is nog niet duidelijk. Mogelijk bleef er een strijkijzer opstaan.

Wie spullen wenst te doneren voor het gezin, kan daarvoor een mail sturen: diane.heremans@hotmail.com, of brittoostvogels@gmail.com

Meteen grote solidariteit na verwoestende brand in woonwijk
Foto: rr

Video: kvro

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio