Bart De Wever draait plaatjes bij jarige Radio Minerva: dit is zijn playlist

Radio Minerva wordt 35 jaar en daarom stuurt de seniorenradio vandaag een heel speciaal marathonprogramma de ether in. Elk uur, tussen 8 en 20u, wordt gevuld door een prominente Antwerpenaar. Burgemeester Bart De Wever zat tussen 9 en 10u achter de knoppen en mocht zelf de platen kiezen. Zijn playlist is zeer divers: van David Bowie en Rick Astley tot Gilbert Bécaud.

il

Onder leiding van Willy Gelens en Jos Boekhoff ging Radio Minerva in september 1982 als 'vrije radio' de ether in, deels als tegengewicht voor de opkomende popmuziek elders, deels om het Sint-Annastrand als recreatiegebied opnieuw bekender te maken.

Vanaf het begin zond de radio vanaf Sint-Anneke uit, eerst vanuit een koelwagen van een slachterij. Nadien volgde een werfkeet en nu bereiken de vrijwillige medewerkers al meer dan tien jaar hun luisteraars vanuit een chalet.

Het veeleer oudere publiek krijgt voornamelijk evergreens, chansons en croonermuziek voorgeschoteld, met ook jazz- en klassieke toetsen. De medewerkers spreken zelf van 40.000 tot 60.000 dagelijkse luisteraars.

Lucas Van den Eynde

Om de 35ste verjaardag te vieren, mochten zondag twaalf bekende Antwerpenaars - bijna allemaal mannen - elk een uur lang plaatjes komen draaien en de nodige commentaar geven.

Onder anderen acteur Lucas Van den Eynde, priester Rudi Mannaerts, maar ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) zaten zo voor de microfoon. De toekomst van de zender, die ook regelmatig dansfeestjes geeft, is evenwel onzeker door de hervorming van het Vlaamse radiolandschap.

Toekomst

Minister van Cultuur en Media Sven Gatz (Open Vld) erkende voorlopig al 35 lokale radio's. Het dossier van Radio Minerva is nog lopende, al zouden er vier kandidaten zijn voor de frequentie 98.0 FM. De Antwerpse zender riep haar luisteraars alvast op massaal steunboodschappen te sturen.

MEER OVER Grijsgedraaid: Het leven zoals het is bij Radio Minerva