IN BEELD. ‘Brug van den Azijn’ is niet meer

Print
Deurne / Merksem -

Aan het Albertkanaal is zaterdagavond begonnen aan de afbraak van de ‘Brug van den Azijn’. Zondagnamiddag rond 16.30 uur was het zover en viel het middelste gedeelte van de brug naar beneden. De brug op de grens van Deurne en Merksem wordt vervangen door een nieuwe, hogere brug. In maart 2018 moet alles klaar zijn.

31 van de 62 bruggen over het Albertkanaal zijn al afgewerkt. Nog 31 te gaan en begin juli werd er gestart met de werken aan de ‘Brug van den Azijn’ . Tot eind maart 2018, wanneer de werken afgerond moeten zijn, is er geen verkeer mogelijk. Er wordt een omleiding voorzien via de Theunisbrug, aan het Sportpaleis, zowel voor het wegverkeer, busverkeer als voor de fietsers. Verkeer uit Schoten of Schilde kan via de Hoogmolenbrug het Albertkanaal oversteken.

Zondagnamiddag rond 16.30 uur was het zover en kwam een groot deel van de brug na urenlang beukwerk door zware machines naar beneden. Hét moment is te zien in onderstaand filmpje.

Video: BFM

Zaterdagavond was een belangrijk moment toen er werd gestart met de afbraak van Azijnbrug. Een tiental kijklustigen zag hoe het laatste schip onder de brug passeerde.

Video: BFM

Ook zondagochtend werd er druk voortgewerkt.

Video: BFM

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio