Verdienstelijk Lierse verliest met 0-2 van Anderlecht

Foto: Photo News

Verdienstelijk Lierse verliest met 0-2 van Anderlecht

Print
Lierse leed zaterdagavond een 0-2 nederlaag in zijn oefenmatch tegen landskampioen Anderlecht. De goed georganiseerde Pallieters speelden een verdienstelijke partij, mar liepen op tegengoals van Kums en Onyekuru.

Na RC Genk en Zulte Waregem was Anderlecht de laatste oefenpot in een reeks van drie zware dobbers voor Lierse. De Pallieters moesten van start zonder Tim Hall (kuit), Issahaku Yakubu (kniestoot), Ivan Yagan (spierletsel) en Mégan Laurent (enkel), maar presenteerden na rust wel kersverse aanwinst Wolke Janssens.

Anderlecht, dat pas aan zijn derde oefenpot toe was, koos voor de jonge talentvolle Mile Svilar tussen de palen. Meer verrassend was dat Adrien Trebel als linksachter werd uitgespeeld en Weiler met een middenveld met zowel Gerkens, Dendoncker als Kums uitpakte. Voornaamste afwezigen bij de landskampioen waren nog Sels, Nuytinck, Obradovic, Stanciu, Najar en Teodorczyk.

Op de kurkdroge grasmat was het moeilijk om snel te combineren. Pas na goed tien minuten volgde dan toch een eerste kansje, toen Chipiu op voorzet van Trebel naast mikte. Svilar kreeg nadien tot twee keer toe de kans om zich te tonen, nadat hij eerst goed plat ging op een poging van de afgezonderde Elgabas en wat later een schot van Joachim in hoekschop weerde. Goed halfweg de tweede helft klommen de Brusselaars op voorsprong, toen Kums op aangeven van Trebel knap van dichtbij in doel kopte. Opnieuw Trebel teisterde minuten later nog de vuisten van Vanhamel. Best wel overwicht voor paars-wit in die eerste 45 minuten, maar al bij al toch te weinig kansen.

Na de pauze voerden beide teams meerdere wissels door en dreigde Hanni meteen met een vrijschop tegen het kader, maar verder kwamen de Brusselaars maar moeizaam tot kansen tegen een goed georganiseerd Lierse. Tot Onyekuru vier minuten voor sluitingstijd toch nog voor 0-2 zorgde met een raak intikkertje en zo een op routine terend Anderlecht helemaal zegezeker maakte.

Lierse trekt maandag op oefenstage richting Nederland. Mee in de reiskoffer zitten de deserterende Dylan De Belder en Karim Hafez (wacht op transfer). De Pallieters spelen woensdag een oefenmatch tegen RKC keren vrijdag naar Lier terug. Zaterdag geeft Lierse met Eupen alweer een topklasser partij.

LIERSE: Vanhamel, Vinck (61’ Poelmans), Frans (61’ Buysens), Weuts, Bourdin (75’ Hafez), Wils, Kasmi (46’  Bougrine), Elgabas (61’ Tahiri), Boussaid (46’ Janssens), Joachim (61’ Allach), Binst.

ANDERLECHT: Svilar, Appiah (46’ Sowah), Kara (46’ Deschacht), Spajic, Trebel (46’ Delcroix), Dendoncker, Gerkens, Kums (46’ Onyekuru), Chipiu (46’ Bruno), Hanni, Thelin (46’ Ganvoula).

DOELPUNTEN: 24’ Kums 0-1, 86’ Onyekuru 0-2.

MEER VOETBALNIEUWS