Mama

Moeders laten gaatjes schieten bij baby’s van enkele maanden oud en krijgen prompt het hele internet over zich

Print

Crystal zou het zo opnieuw doen.

Toen deze moeders een filmpje van hun baby’s postten, terwijl ze oorgaatjes kregen, waren ze zich van geen kwaad bewust. Maar nu de filmpjes enkele jaren later viraal gaan, krijgen ze plots een wervelwind aan kwade reacties over zich. “Kindermishandeling. Dat doe je toch niet op die jonge leeftijd”, zo klinkt het. De vrouwen hebben nu hun reactie klaar: “Het is beter als dat op heel jonge leeftijd gebeurt”, beweren ze.

Op het oude filmpje, dat nu pas viraal gaat, is te zien hoe de kleine Emily (4 maanden oud) verbaasd rondom zich kijkt, terwijl een vrouw zich klaarmaakt om de baby oorgaatjes te geven. Hartverscheurend begint het kindje te wenen wanneer een “piercing gun” de gaten in haar oorlellen schiet. Dertig seconden later is de pijn alweer voorbij en bekomt ze nog even op de schoot van haar mama.

“Kindermishandeling!” reageren mensen kwaad op sociale media. “Waarom zou je als moeder je baby zoveel pijn doen? Gewoon voor oorbellen.” Andere mensen pleiten ervoor om pas op een latere leeftijd te beginnen met oorbellen. “Laat je kinderen toch zelf beslissen, wanneer ze er oud genoeg voor zijn”, klinkt het.

“Best als baby piercen”

Het meisje is nu vijf jaar oud. “Ze herinnert zich er helemaal niets meer van”, zegt haar mama Crystal Lynn uit Florida tegen de New York Post. Zij kreeg heel wat kwade berichten via sociale media, want verschillende ouders vinden dat haar baby veel te jong was om een piercing te krijgen. “Ze heeft er echt geen trauma aan overgehouden of zoiets in die aard.”

“Het is zelfs beter dat we dat toen al hebben laten doen”, beweert haar moeder. “Anders is de kans op infectie veel groter. Dertig seconden pijn en dat is het. Meisjes tussen de vijf en tien jaar blijven daar anders aan peuteren. En dan hebben ze er veel meer last van. Emily is echt verzot op haar oorbellen. Als ze die nu zou wil uitdoen, is er natuurlijk niemand die haar tegenhoudt.”

Ook van Rebekah Musson krijgt ze bijval. Zij postte ook een filmpje van haar baby Maddison die gaatjes krijgt. “Heeft ze geweend? Ja. Heb ik er spijt van? Nee. Ze ziet er heel knap uit met haar oorbellen. Nu, 2,5 jaar later kiest Maddison al continu nieuwe oorbellen. Ze doet dat graag, net zoals haar mama.”

Rebekah heeft geen spijt van de oorgaatjes voor haar babydochter.

NIET TE MISSEN