Tien tips voor tien dagen Gentse Feesten

Foto: Shutterstock

Vakantie

Tien tips voor tien dagen Gentse Feesten

Print
De Gentse Feesten, dat is muziek, eten, drinken en vooral: leuke bars en plekjes die als paddenstoelen uit de grond rijzen. De volgende tien dagen zijn dit in Gent alvast leuke hotspots als je even wat rust wil na het feesten of op zoek bent naar de perfecte aperitief of een lekker hapje.

1. Zomerbar POM

Deze bar is de ideale ontmoetingsplek om verschillende soorten cider te proeven en een aperitiefje te drinken voor je je richting Gentse Feesten begeeft.
Pom, Cider & Aperitief, Steendam 64
2. The garden of Eden in The Holy Food Market

Op de bovenverdieping van The Holy Food Market verraden gras en planten 'The garden of Eden'. Hier moet je zijn voor een midnight snack en feestje. 

The Holy Food Market, Beverhoutplein3. Barbier Pourbaix

De 19-jarige Igor opent tijdens de Gentse Feesten een pop-up barbiershop aan de legendarische Sint-Jacobs. Voor mannen die tijdens, voor of na het feesten een snelle knipbeurt willen. 

Barbier Pourbaix, bij Sint-Jacobs

4. Parking Petanque

Tien dagen Ricard, zon en petanque op een parking vlakbij Vlasmarkt en Baudelo. Er is een gezellig terras met natuurlijke wijnen, artisanale bieren en andere drankjes. Er is ook streetfood! 

Parking Petanque, Oude Schaapmarkt

 

Dat het hier tof is. #parkingpetanque #gf16

Een bericht gedeeld door Joke Rommelaere (@jokedino) op


5. Photoboob op de Kapowse Feesten 

Een culturele oase met live muziek, even weg van alle drukte en toch nog vlakbij het centrum. Er is een mooie line-up en een Photoboob! In een afgesloten fotohokje kunnen vrouwen hun borsten laten fotograferen. De opbrengst gaat naar organisaties die opkomen tegen borstkanker. 

Huidevetterken 24


6. Goeste om te feesten

Een apérobar in een idyllische tuin waar de avond goed wordt ingezet. Er worden tien dagen lang ook activiteiten georganiseerd. 

Goeste, Steendam 62
 

7. Picknicken met Foodstorms

Het pop-up restaurant waar groenten de toon zetten, nodigt tien dagen lang feestvierders uit om aan de hand van hun buffet je eigen picknick samen te stellen. Ideaal voor wie gezellig wil picknicken aan het water of in een parkje. 

Foodstorms, Sint-Jacobsnieuwstraat 103

8. Gentse Feestjes

Kleine Gentse Feesten met dan alle ingrediënten van de grote versie maar op kindermaat. Een heel leuk kindertheaterfestival! 

De Gentse Feestjes zijn verhuisd naar NEST, de voormalige stadsbib aan de Zuid


9. Haiphong Happiness 

Een pop-up met heerlijke Vietnamese gerechtjes waar je dus de hele Gentse Feesten bijzonder vrolijk van wordt. 

Dampoortstraat 47

10. Shiso Summerbar

De binnentuin en serre van het Designmuseum krijgen een zomerse make-over. Er is een bar en lekkere hapjes! 

NIET TE MISSEN