© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Dubbel restaurant op ’t Zuid

Raphael Helsmoortel opent een dubbel Chinees-Taiwanees restaurant op het Zuid. De inspiratie komt uit zijn reizen, zijn ervaring in Mercado en de liefde voor dim sum.

Johan van Baelen

Raphael Helsmoortel was een van de eerste standhouders in de gloednieuwe Mercado. Samen met compagnon Thomas Coosemans kon hij met zijn Sum Sum fijne resultaten voorleggen. “En we konden veel leren.”

Dat inspireerde Raphael en Thomas om uit te kijken naar meer. “Op zoektocht naar huizen belandden we hier. Bleek dat er een doorgang was van een pand in de Graaf van Hoornestraat naar dat in de Leopold de Waelstraat. Met een keuken erbij zou het eerste te klein zijn. De oplossing bleek een keuken te installeren tussen beide panden in.”

En zo kom je aan restaurant Sum Sum, de voorzetting van het dim-sumstalletje in Mercado aan de ene kant en Bao Bao in de andere straat.

“Zo’n Bao Bao is een gestoomd, open broodje, dat traditioneel wordt gevuld met varkensvlees. Wij gaan het ook vullen met pulled pork (draadjesvlees, red.), pulled chicken, peking eend of garnaal.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER