Turnkring Essen start nieuw turnjaar met nieuwe naam

Foto: Margo Tilborghs

Turnkring Essen start nieuw turnjaar met nieuwe naam

Print
Essen - Gympuls, dat is de nieuwe naam waaronder turnkring Volharding en turnkring Vlug en Blij vanaf vandaag verder gaan. De fusie van de twee turnkringen kwam er nadat de beslissing viel om een turnhal te bouwen.

In GC De Oude Pastorij in Essen werd gisteren het glas geheven op de nieuwe naam en het logo van Turnkring Gympuls. Het ontstaan van deze overkoepelende turnkring, ontstaan uit turnkringen Volharding en Vlug en Blij, hun groeiende samenwerking en de bouw van de nieuwe turnhal werden tijdens deze voorstelling toegelicht. 

Turnkring Volharding werd opgericht in 1924, turnkring Vlug en Blij zag het daglicht in 1958. Iedere club had zijn eigen werking, zaal, leden en trainers. In 2005 kwam daar verandering in. Trainers Brigitte Van Aert (Vlug en Blij) en Koen Van Tilborgh (Volharding) gingen van start met Tumbling Essen. Het bleek een succesformule te zijn. Zo groeide het idee om een overkoepelende samenwerking op te starten over de clubgrenzen heen. In augustus 2016 werd de fusie een feit en werden beide clubs ontbonden bij de Gymnastiek federatie. De clubs fusioneerden vanaf dan onder de voorlopige naam ‘Turnkring Essen’.  De dag van vandaag zit de club met een gezamenlijk ledenaantal van 695 leden en 69 trainers, waaronder 12 bestuursleden.

De nood voor goede accommodatie werd een noodzaak en meteen ook een agendapunt op de bestuursvergaderingen. Heel wat vergaderingen later wordt hun droom werkelijkheid. De bouw van een nieuwe turnhal in Essen werd opgenomen in de politieke agenda. De site aan de Mariabergschool tussen Grensstraat, Kloosterstraat (gelegen naast Tennnisfun) werd aangeduid als bouwplaats.

“Wij hopen in 2018 de eerste steenlegging te kunnen plannen om vervolgens in het najaar van 2019 al onze leden onder te brengen in onze eigen turnhal” zegt bestuurslid Werner Van Peer. “Een nieuwe naam betekent ook een nieuwe uitstraling. Daarom hebben we samen met deze naam een krachtig logo ontworpen dat ons dynamisch en jong karakter naar voor brengt.”

De lessen van Gympuls Essen starten op maandag 4 september. De dag voordien, zondag 3 september, gaat er een start- en inschrijvingsdag door. 

Lees ook: Turners draaien over twee jaar salto's in gloednieuwe turnhal

info@gympuls.be, www.gympuls.be (website under construction)

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio