© ivan elegeert

© bert foubert

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Werken aan gewestweg zijn halfweg, file door asfaltering E17 duurt nog tot vrijdag

Nieuwe oprit naar E17 richting Gent gaat vrijdagavond open

In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 juli gaan op de N47 de rijvakken richting Lokeren, die de voorbije maanden werden heraangelegd, weer open. Ook de nieuwe oprit richting Gent kan dan worden gebruikt. Op de E17 zelf is het wel nog even filerijden.

ivan elegeert

Nog tot eind deze week wordt in Lokeren op twee fronten gewerkt. Op de E17 is aannemer Stadsbader uit Harelbeke bezig met de heraanleg van het rechterrijvak tussen Waasmunster en ­Lokeren. “We werken de klok rond om de hinder zo veel mogelijk te beperken”, laat een van de werfleiders weten. “We zijn nu bezig met het vervangen van twee brugvoegen in Waasmunster. De voegen van de brug waar de Neerstraat onder de E17 doorloopt, waren in erbarmelijke staat en moesten vervangen worden. In het kader van het beperken van de hinder werd besloten om deze werken op hetzelfde moment uit te voeren als de asfaltwerken even verderop in Lokeren.”

Daar wordt over een afstand van vijf kilometer het asfalt op de rechterrijstrook tot op de onderlaag vervangen. Overdag beschikt het verkeer over twee versmalde rijstroken, wat zowel maandag als dinsdag voor behoorlijk lange files zorgde. Bovendien deed zich dinsdagochtend rond 6.30u in de file een ongeval voor, wat voor ­extra vertraging zorgde. 's Nachts kan het verkeer maar over één rijstrook. Als alles vlot gaat, zullen de E17 en de afrit Lokeren (vanuit Antwerpen) vrijdagavond 14 juli om 22u weer volledig opengaan voor het verkeer.

Fase 2 van asfaltering E17

Tegen dan zal ook op de N47 het verkeer op de volledig vernieuwde rijstroken kunnen rijden en is ook de (nieuwe) oprit naar Gent open. “Ook daar zitten de werken perfect op schema”, weet woordvoerster Sylvie Syryn van het Agentschap Wegen en Verkeer. Momenteel worden de laatste stukjes asfalt gegoten. De verkeerslichten zijn al geplaatst. “In de nacht van 13 op 14 juli zal de aannemer druk in de weer zijn op de N47 om alle signalisatie en markeringen aan te passen. Vanaf de ochtend van 14 juli rijdt alle verkeer over de nieuw aangelegde weghelft, rijrichting Lokeren. In beide richtingen zal er één rijstrook beschikbaar zijn. De oprit vanuit Lokeren (en Zele) richting Gent en de afrit Lokeren vanuit Antwerpen gaan vrijdagavond 14 juli weer open”, bevestigt Syryn.

Tijdens het bouwverlof (15 juli tot 7 augustus) is de aannemer niet aan het werk. Vanaf dinsdag 8 augustus tot eind november wordt de zuidkant van de N47 aangepakt. Tijdens het bouw­verlof zullen alle Lokerse op- en afritten op de E17 open zijn, met uitzondering van de oude, definitief afgesloten oprit vanuit Lokeren naar de E17 richting Gent.

Ook de asfalteringswerken op de E17 kennen nog een tweede fase. Die staat gepland van maandag 31 juli tot en met vrijdag 4 augustus tussen de op- en afritten van Lokeren en Beervelde. Het verkeer in de richting van Gent zal ook dan slechts over twee versmalde rijstroken beschikken. In Lokeren blijven de op- en afritten open.

Verkeer Antwerpen: actuele verkeersinformatie

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws