© Vier

Vier haalt Antwerpse topchef binnen voor nieuw programma ‘Grillmasters’

Seppe Nobels en Peter De Clercq, die twee klasbakken haalde Vier aan boord om het nieuwe Grillmasters in goede banen te leiden. De ‘beste groentechef’ en ‘beste barbecuechef’ zullen negen weken lang tien duo’s fileren in een afvallingsrace rond barbecueën.

bpr, aro

Een afvallingsrace op tv met onbekende Vlamingen, dat werkt doorgaans. Een afvallingsrace gecombineerd met een kookprogramma, dat is helemaal mayonaise die pakt. Vier lijkt met de aankoop van de rechten op het Scandinavische Grillmasters een goede zaak te hebben gedaan: het tv-format is stilaan heel Europa aan het inpakken en is in Zweden zelfs al toe aan het vijfde seizoen.

Maar sterke juryleden zijn minstens even essentieel als een goed concept. Ook daar zit de zender goed, met Seppe Nobels (van restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen) en ­Peter De Clercq (met zijn restaurant Elckerlijc in Maldegem). Die eerste mocht zich al ‘beste groentechef van Vlaanderen’ noemen, die andere heeft ‘beste barbecuechef ter wereld’ achter zijn naam. “Seppe en Peter zijn twee totaal verschillende chefs die samen één front vormen. Peter gaat dieper in op het grillen en speelt zijn kennis over barbecue uit. Seppe focust op de productkennis en gaat voor het vernieuwende, gezonde en ecologische aspect”, zo motiveert de zender haar keuze.

Nobels en De Clercq zullen tijdens een auditieaflevering een dertigtal duo’s uitnodigen om hun signature dish te komen grillen. “Dat kunnen zowel vrienden zijn, partners, als pakweg een moeder en dochter. De tien beste duo’s starten in de race. Elke aflevering krijgen ze een nieuwe opdracht en de twee minst presterende koppels belanden in de ‘burn-out’. Daar eindigt de strijd iedere week voor een duo”, zo klinkt het bij Vier.

Meer dan vis en vlees

De Clercq vindt het naar eigen zeggen “belangrijk dat de kandidaten creatief kunnen omgaan met lokale, Belgische producten en dat ze respect tonen voor die producten”. “Maar dit programma is voor mij in de eerste plaats dé manier om het brede publiek op de juiste manier te leren barbecueën”, zegt hij.

Bovendien gaat het bij barbecueën om meer dan vlees en vis alleen, stelt Nobels. “Het gaat ook over aandacht voor groenten en gezond eten. Geloof me, met groenten, vuur en creativiteit kan je fantastische dingen doen. Ik vind het top om dit programma te maken: het vindt plaats in de natuur, het buitenleven staat centraal. En grillen is voor mij de basis van lekker koken. Dus samengevat: Grillmasters wordt back to the roots en heel authentiek.”

Wanneer het programma op tv te zien zal zijn, is nog niet bepaald. Wel staat vast dat het niet bij de start van het najaarsoffensief, in september, zal zijn.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio