Nieuwe bars Moss en Bar Palmier open op 16 augustus

L’Épicerie du Cirque breidt uit met foodbar en aperobar

Print

Ellen Destuyver en Dennis Broeckx zijn nog enkele weken ‘in de bouw’. Foto: Victoriano Moreno

Antwerpen -

L’Épicerie du Cirque breidt uit met foodbar Moss, die zelfs babysapjes zal voorzien, en met de wijn- en bierbar Bar Palmier, waar hapjes van sterrenchef Dennis Broeckx lonken.

L’Épicerie du Cirque, het sterrenrestaurant van Dennis Broeckx en Ellen Destuyver in de Volksstraat, ondergaat een transformatie. Eerst is Le Comptoir aan de beurt. Die delicatessenzaak met hapjes, broodjes en slaatjes naast het restaurant was al een beetje geëvolueerd naar een foodbar. “Die evolutie krijgt nog meer gestalte door de verhuizing naar het nummer 11 enkele huizen verder”, zegt Ellen Destuyver.

“We openen er op 16 augustus officieel de foodbar Moss. “Die naam is geïnspireerd op het mos dat we zo mooi vonden op vakantie in Zweden. Het brengt ons ook dichter bij de natuur, want de link met planten en kruiden is hier nooit ver weg”, aldus Ellen. “Het wordt een koffie-, brunch-, ontbijt- en lunchzaak, met speciale koffies, uitgelezen thees, warme broodjes, slaatjes en glutenvrije alternatieven. Misschien verrassend, maar ik heb een vast publiek met veel jonge mama’s. Ik wil voor hen kinderpapjes maken en pureetjes.”

“Aan de rechterzijde komt de lange toog van Bar Palmier. Die naam bedachten we tijdens een prinselijke missie in Seoel”, nodigt Dennis uit. “Hier zal je ook vanaf woensdag 16 augustus terechtkunnen voor wijnen, craftbieren, de testbrouwsels van De Koninck, maar ook bieren van het Deense Mikkeller en de betere Brabantse geuzes. We investeren al enkele jaren in mooie flessen van brouwerijen als De Drie Fonteinen.”

Chef-kok Dennis Broeckx vergeet de inwendige mens niet: “We willen ons onderscheiden door de hapjes die we geven”, zegt hij. “De bestsellers die we serveerden op foodfestivals.”

www.lepicerieducirque.be; www.facebook.com/mossantwerp; www.barpalmier.be

Tips om te Doen!