Antwerpse Sinksenfoor sluit af met 800.000 bezoekers: “Succeseditie”

Antwerpse Sinksenfoor sluit af met 800.000 bezoekers: “Succeseditie”

Print

Het is vandaag, zondag, de laatste dag van de Sinksenfoor, die van start ging op 3 juni. De foorkramers spreken van een succeseditie met ongeveer 800.000 bezoekers, liefst een derde meer dan vorig jaar.

In 2015 vond de Sinksenfoor voor de eerste keer plaats op Spoor Oost. Toen stond de foor er 51 dagen (langer dan anders) en trok ze 850.000 bezoekers. In 2016 stond de kermis er 37 dagen en vonden bijna 600.000 kermisliefhebbers hun weg naar de foor. Dit jaar zijn er ongeveer een derde meer bezoekers dan vorig jaar: ca. 800.000 mensen haalden hun hartje op aan de 150 attracties en op de evenementenzone. Ook dit jaar stond de foor 37 dagen garant voor kermisplezier. Gezien de kortere periode kan er gesproken worden van een recordaantal bezoekers tijdens deze derde editie op Spoor Oost.

Liefhebbers vonden dit jaar 2 nieuwe attracties op de kermis. De ‘Take Off’ is een spectaculaire topattractie die zowel ronddraait als opstijgt. En bij de ‘Tiki Surf’ duikt een bootje aan hoge snelheid in het water. Net als vorig jaar werd er ook een evenementenzone ingericht op het zuidelijke deel van het terrein, met animatie en optredens. Radio Antigoon zond bovendien live uit vanop de Sinksenfoor.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio