Maker van Facebookpagina voor onenightstands: “Vraag over condoom blijft behouden”

Print
Antwerpen -

De controversiële Facebookpagina ‘UAntwerpen FWB’ heeft inmiddels al 1400 gebruikers. Op deze pagina kunnen studenten een match vinden voor een onenightstand. Critici zijn echter bezorgd over de vraag of je seks wil met of zonder condoom, want dat zou aanzetten tot onveilig vrijen. De Antwerpse student die de pagina ontwikkelde wil de vraag alvast behouden.

Geslacht? Seksuele voorkeur? Condoom of niet? Dat zijn de enige vragen die studenten van de Universiteit Antwerpen moeten beantwoorden als ze een onenightstand willen vinden via een nieuwe Facebookpagina, opgericht door een medestudent.

Uit de antwoorden blijkt dat de helft van de mannen zonder condoom wil vrijen, bij de vrouwen is dat 40 procent. Dat wijst er volgens seksuoloog Filip Neelen op dat het condoom niet hip is. “Jongeren die deze app gebruiken geven op voorhand al aan dat ze dit niet willen doen”.

“Afleiding tijdens de examen”

VTM Nieuws sprak met de Antwerpse student die deze pagina ontwikkelde. “Het was voor mij eerder wat afleiding tijdens de examens”, verklaart de jongeman die anoniem wenst te blijven. “Maar het is ook wel leuk om achteraf te zien dat het effectief gebruikt wordt, en dat mensen matches vinden”.

De maker blijft achter de vraag over het condoomgebruik staan. “Door de vraag al te stellen op het punt dat de match gemaakt moet worden, kan je al garanderen dat mensen die allebei een condoom willen gebruiken bij elkaar komen, en dat ze er toch al bij stilstaan om voorzorgsmaatregelen te nemen”.

Omwille van de kritiek gaat hij wel een link toevoegen naar de website van Sensoa met informatie over veilig vrijen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio