Zomerse zondag, morgen komen de wolken

Zomerse zondag, morgen komen de wolken

Print

Zondag flirten we met de 30 graden, al verschijnen er ook hoge wolken en later stapelwolken. Die kunnen in het zuidoostelijke deel van het land uitgroeien tot felle buien met onweer, waarschuwt het KMI.

Zondagochtend is het op de meeste plaatsen zonnig of licht bewolkt. Vanuit het noordoosten van Frankrijk schuift al snel hoge bewolking over ons land. Later volgen ook stapelwolken. In de late namiddag en vanavond kunnen zich vooral in het zuidoosten van het land felle buien met onweer ontwikkelen. De maxima liggen tussen 22 graden in de Hoge Venen en 27 graden in het westen van het land.

Tijdens de nacht van zondag op maandag verwachten we in de zuidoostelijke helft van het land felle buien met onweer. In het centrum van het land kan lokaal ook een bui vallen, maar meer naar het westen blijft het waarschijnlijk droog.

Maandag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt. Ook dinsdag wisselvallig met soms buien en tussendoor enkele opklaringen. Woensdag verwachten we eerst regen en later overdag buien. Het wordt gevoelig koeler met maxima van 18 tot 22 graden.

Nu in het nieuws