© JEROEN STUVE/PERSBURO STUVE FOTOGRAFIE

Vlaams jongetje (8) overleden in Nederlands vakantiepark

Een achtjarig jongetje uit het West-Vlaamse Zonnebeke raakte deze middag vermist in het Nederlandse vakantiepark de Faasbloem in Chaam. Hij werd teruggevonden in een natuurbad, maar er kon geen hulp meer baten. Het jongetje overleed uiteindelijk in een Tilburgs ziekenhuis.

evg

De politie kreeg rond 17.15 uur melding dat een jongetje van acht jaar in het park vermist was. Hij was op dat moment ongeveer 45 minuten niet meer gezien. Hulpdiensten, zoals politie, brandweer, ambulancedienst en een traumahelikopter, gingen met spoed naar de Flaasdijk, omdat gevreesd werd dat de jongen in het natuurbad was verdronken.

Onmiddellijk werd een zoekactie in het water gestart. Rond 17.30 uur werd de jongen aangetroffen. Hij was niet aanspreekbaar. De ambulancedienst en medewerkers van de traumahelikopter ontfermden zich over hem. Hij werd met een ambulance met spoed naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht, waar hij overleed. Het kind uit Zonnebeke was met familie in het vakantiepark.

Hoewel er geen aanwijzingen waren dat er meer slachtoffers waren, werd de zoekactie in het natuurbad voortgezet, omdat niet bekend was of het jongetje alleen was. Naast duikers werd ook een politiehelikopter ingezet, om vanuit de lucht te zoeken. Er is voorlopig niemand meer aangetroffen. Ook is niemand als vermist opgegeven.

De politie is nu een onderzoek gestart naar de omstandigheden van het incident in het natuurbad.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER