© Joris Herregods

Deze elf bekende Antwerpenaren gaan samen met Bart De Wever plaatjes draaien bij Minerva

Acteurs, zangers en tv-figuren, maar ook een pastoor, de grote baas van de haven en zelfs de burgemeester van Antwerpen: met z’n twaalven maken ze op zondag 16 juli hun opwachting in de studio van Radio Minerva. Om de 35ste verjaardag van de Antwerpse seniorenradio mee te vieren, maken ze elk een uurtje radio, in het Antwerps.

Jan stassijns

Radio Minerva, de Antwerpse seniorenradio die uitzendt vanuit een chalet op de Wandeldijk op Linkeroever, bestaat 35 jaar. Dat wordt gevierd, en twaalf bekende Antwerpenaren dragen hun steentje op originele wijze bij. Op zondag 16 juli kruipen ze elk een uurtje achter de knoppen bij Minerva.

Pastoor Rudi Mannaerts bijt om 8u ’s ochtends de spits af, waarna Bart De Wever een uur lang ‘de ploatjes opzet’.

Vervolgens is het de beurt aan acteurs Lucas Van den Eynde en Carry Goossens, journalist en televisiefiguur Guy Mortier, radiopresentator Guy De Pré, actrice Camilia Blereau, presentator Kobe Ilsen, zanger Jelle Cleymans, acteur en zanger Pieter Embrechts, Havenbaas Jacques Vandermeiren en acteur Herbert Flack.

Een heel uiteenlopend gezelschap dus. “Dat was ook het opzet”, zegt Minerva-stem Wilfried. “We wilden bekende Antwerpenaren uit hun natuurlijke biotoop halen, en dat is ons gelukt. Dat is niet alleen leuk voor onze luisteraars, het is ook de bedoeling dat onze presentatoren-voor-één-uur er zelf plezier aan beleven.

INFO

Minerva kleurt ook de zomer bij Gazet van Antwerpen. Ontdek nooit eerder vertelde verhalen over Radio Minerva in onze negendelige videoreeks Grijsgedraaid. Elke vrijdag kan je een nieuwe aflevering bekijken op gva.be/minerva.

MEER OVER Grijsgedraaid: Het leven zoals het is bij Radio Minerva