Everzwijn valt jogster aan: “Voor ik het besefte, lag dat beest op mij”

Foto: rr

Everzwijn valt jogster aan: “Voor ik het besefte, lag dat beest op mij”

Print
Beringen -

Een ontspannend ochtendloopje in de bossen van het Limburgse Koersel-Kapel (Beringen) eindigde voor Veerle Vanhove (47) in een angstaanjagend avontuur.

“Toen ik na het lopen op de parking kwam, stond daar een groot everzwijn”, vertelt ze. Het varken knorde, mijn Duitse scheper Mila gromde, maar ze gedroeg zich niet agressief tegenover het everzwijn. Ik ben stil blijven staan, maar toen het op mij afstormde, probeerde ik weg te lopen. Dat had weinig zin, na enkele meters werd ik met een flinke beuk tegen de grond gewerkt.”

“Het everzwijn is bovenop mij en mijn hond gesprongen. Veel weet ik er niet meer van, behalve dat het een zware kolos was en dat ik de longen uit mijn lijf heb geschreeuwd. Zo hard dat ik er ’s avonds nog hoofdpijn van had.”

De hulpkreten van de vrouw haalden niets uit, maar na een tijdje zette het agressieve zwijn toch enkele stappen achteruit. “Heeft Mila het everzwijn gebeten, ik weet het niet. Mij hond heeft zich wel de hele tijd tussen mij en het everzwijn gewrongen.”

De vrouw kon van het moment gebruikmaken om weg te lopen en haar man te bellen. “Behalve een grote schaafwonde hou ik er niets aan over. Voor alle zekerheid heb ik wel een tetanusspuit gekregen. Ik vind het heel erg, maar nooit van mijn leven ga ik nog joggen aan Koersel-Kapel. Dat durf ik niet meer.”

Het everzwijn is in opmars in Vlaanderen: vorig jaar werden er meer dan drie keer zoveel geschoten als in 2011.

Everzwijn valt jogster aan: “Voor ik het besefte, lag dat beest op mij”
Veerle Vanhove werd aangevallen door een everzwijn. Foto: Dick Demey
MEEST RECENT