© BELGAIMAGE

Superkortingen om toeristen naar Turkije en Tunesië te lokken

De touroperators hebben bij de start van de zomervakantie nog tienduizenden reizen in de aanbieding, vooral naar Turkije en Tunesië. Om gezinnen alsnog te verleiden, bieden de reisorganisaties stevige kortingen aan. Neckermann pakt zelfs uit met een ongeziene actie: op liefst 28 bestemmingen reizen kinderen gratis mee.

Joost Freys

Alleen al vanaf Brussels Airport vertrekken dit weekend meer dan 130.000 passagiers naar zonniger oorden. Vooral de vliegtuigen naar Spanje en Griekenland zitten eivol. Aan de Turkse badplaatsen daarentegen wachten de hoteliers vergeefs op grote groepen Belgische toeristen, die tot 2015 massaal naar Antalya, Dalaman en Kusadasi afzakten.

“Beelden van vluchtelingen die langs de stranden liepen, hebben de Belgen vorig jaar zo sterk afgeschrikt dat ze Turkije links lieten liggen”, zegt Piet Demeyere van TUI. “De voorbije maanden hebben stevige uitspraken van president Erdogan een negatieve invloed gehad. Turkije was nochtans lange tijd het populairste vliegvakantieland, na Spanje.”

Alle promotiecampagnes van de voorbije weken ten spijt, is ook de reislust voor Tunesië niet meer zo groot. Voor het land gold maandenlang een negatief reisadvies, na enkele terreuraanslagen. Die maatregel is lange tijd in de hoofden van de Belgen blijven spoken.

Het hoeft dus niet te verbazen dat wie de komende dagen op zoek gaat naar een lastminute­reis al snel op de duurdere hotels in Spanje en Griekenland stoot, of bij aanbiedingen in Turkije en Tunesië terechtkomt.

Minstens één kind

Om toch ook die laatste kamers aan de Costa’s en de Griekse stranden van de hand te krijgen én de Belgen weer warm te maken voor de Turkse Rivièra en de Tunesische badplaatsen, lanceren de touroperators stevige kortingen. Zo vonden wij op de website van TUI gistermiddag al een all-inverblijf van een week in een viersterrenhotel in Bodrum voor de helft van de oorspronkelijke prijs.

Wie bij Neckermann nog boekt voor 10 juli, kan zijn kinderen in juli of augustus gratis meenemen. “De actie geldt op 28 bestemmingen in 74 hotels: van Tenerife over Antalya tot in Hurghada”, zegt woordvoerder Franklin Braeckman. “Eén kind kan sowieso gratis reizen en extra kinderen krijgen stevige kortingen. Soms kunnen zelfs tot vier kinderen tot en met 14 jaar gratis meereizen.”

Een kijkje op de website van Neckermann leert dat twee volwassenen met een kind van 12 jaar gemakkelijk 900 euro kunnen besparen voor zeven nachten all-in in een vijfsterrenhotel in Side. De actie geldt ook voor grootouders.

Uit boekingscijfers van Neckermann en TUI blijkt dat hun klanten gemiddeld 920 tot 1.070 euro uitgeven aan een vliegvakantie.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio