Met een voedingsdeskundige op bezoek in acht Antwerpse burgerzaken: deze hamburgers zijn het best voor jou
Burger King is in het land. Liefhebbers hebben er reikhalzend naar uitgekeken, anderen halen hun schouders op. Feit is dat de Amerikaanse keten heel wat concurrentie heeft in Antwerpen: de burgerzaken schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar welke burger is het sappigst? En welke het (on)gezondst? Hoe doen de ‘premium’ burgers het tegenover de klassieke fastfoodketens? Uw krant ging langs acht bekende burger- restaurants en bestelde telkens het ‘vlaggenschip’. Het proeven deden we zelf, terwijl voedingsdeskundige Koen Vanherle, docent aan de afdeling Voedings- en Dieetkunde van de AP Hogeschool, de voedingswaarde analyseerde. “Een hamburger is geen vergif”, zegt hij. “Het komt er alleen op aan om de juiste keuzes te maken.”
Wim Van Acoleyen, Dennis Van Damme, foto’s: JVDP, Getty Images, rr