Nederlandse dames naar halve finales World League hockey, Australië verrassend uitgeschakeld door China

Foto: rr

Nederlandse dames naar halve finales World League hockey, Australië verrassend uitgeschakeld door China

Print

De Nederlandse hockeyvrouwen (FIH-1) hebben donderdag de halve finales van het toernooi in Woluwé-Saint-Lambert bereikt. Onze noorderburen zetten Spanje (FIH-10) met 2-0 opzij in de kwartfinales. Caia van Maasakker scoorde beide doelpunten (3. en 32.).

China (FIH-8) schakelde dan weer verrassend Australië (FIH-4) uit dankzij een 2-0 overwinning. Wu Mengrong Wu (32. op strafcorner) en Meiyu Liang (54.) scoorden. Ook Nieuw-Zeeland (FIH-5) verzekerde zich van een plaats in de halve finales. Dat via een 2-0 overwinning tegen Italië (FIH-16).

België (FIH-14) speelt om 20u00 de vierde en laatste kwartfinale tegen Zuid-Korea (FIH-9). Bij winst spelen de Red Panthers tegen China. De Red Panthers verloren in hun laatste groepswedstrijd met 1-0 van Spanje en grepen zo naast groepswinst. Hadden ze hun groep gewonnen, hadden ze al in de kwartfinales tegen China gemoeten.

De top vier van dit Brusselse toernooi kwalificeert zich voor de finale van de World League, die komende november in Nieuw-Zeeland georganiseerd wordt.

MEEST RECENT