Boechout weert speed pedelecs van fietspaden

De gemeente Boechout gaat snelle elektrische fietsen weren op fietspaden van straten waar er maximaal 50 per uur gereden mag worden. Er was deze week nog heel wat discussie over de zogenaamde Speed pedelecs, de snelle elektrische fietsen.

Onder meer de Fietsersbond vindt dat de fietspaden in ons land er niet op voorzien zijn, omdat ze gewoon te smal zijn. En dat leidt tot gevaarlijke situaties, als iemand met zo'n snelle fiets een gewone fietser wil voorbijsteken.

Bij gebrek aan Vlaamse regelgeving weert het Boechoutse gemeentebestuur de speed pedelecs van de fietspaden in straten waar maximaal 50 kilometer per uur mag gereden worden.

“Een speed pedelec is een elektrische fiets met ondersteuning tot 45 kilometer per uur”, legt Boechouts Schepen van Verkeer Johan Van Hoof uit. De schepen benadrukt dat de gemeente niet tegen de speed pedelec is. “Integendeel, we trekken met volle overtuiging de kaart van het woon-werkverkeer per fiets. Maar het lijkt ons veiliger om snelle fietsen op de rijbaan te laten rijden en het fietspad te reserveren voor tragere fietsers. Maar het is geenszins onze bedoeling een heksenjacht te starten.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio