Gitarist Afghan Whigs verliest strijd tegen darmkanker

Print

Dave Rosser, gitarist bij de Amerikaanse rockgroep The Afghan Whigs, is overleden. Dat heeft de band rond frontman Greg Dulli woensdag op zijn Facebookpagina bevestigd. Nog maar enkele maanden geleden, in oktober 2016, was bij Rosser darmkanker vastgesteld. Die kon niet meer geopereerd worden.

Omdat de kosten voor zijn medische behandeling opliepen, werd een crowdfundingcampagne opgezet, en ‘Cincinnati’s finest’ speelden in december ook een aantal benefietconcerten, waarbij ze ‘Black Love’ - hun album uit 1996 - opnieuw brachten.

Rosser vervoegde The Afghan Whigs toen de groep in 2014 opnieuw samenkwam om ’Do To the Beast’ op te nemen, hun eerste album in zestien jaar. Begin mei kwam ‘In Spades’ uit, hun achtste plaat, waarmee The Whigs momenteel op tournee zijn en waarbij ze onlangs ook Trix in Antwerpen en de Brusselse AB aandeden.

Rosser speelde niet alleen bij The Afghan Whigs, maar ook bij Twilight Singers, The Gutter Twins en Mark Lanegan. Hij wordt in de rockwereld algemeen beschouwd als een “virtuoos gitarist”. “Dankjewel aan iedereen die hem in zijn hart droeg. Hij zal voor altijd in het onze zijn”, reageren The Whigs op hun Facebookpagina.

Nu in het nieuws