© rr

Een van grootste historische zeilschepen ter wereld meert aan in Antwerpen

Als alles mee zit, meert vanavond (woensdag) rond 18u het prachtige Spaanse schoolschip Juan Sebastian de Elcano af aan het Zuiderterras. De prachtige viermaster blijft tot maandagmiddag in Antwerpen.

paul verbraeken

De negentig jaar oude, maar sierlijke Juan Sebastian de Elcano – afgekort de Elcalo – heeft in zijn lange loopbaan al zowat alle wereldzeeën bevaren, voer tien keer rond de wereld en was in 2006 het laatst in de Scheldestad. Met zijn 113,1 meter behoort de Elcano tot de top vijf van de grootste historische nog varende zeilschepen ter wereld.

Het indrukwekkende schip verliet zondag Den Helder en wordt deze avond onder leiding van kapitein Victoriano Agote rond 18u aan kaai 19/20 verwacht. Daar wordt het volgens marinetraditie meteen begroet door Guy Phlippo, de commandant van de Belgische Marine in Antwerpen, en de volgende dag door Antwerps provinciecommandant kolonel Paul Haccuria. Ook de Spaanse ambassadrice, evenals de Spaanse minister van Defensie en de Belgische minister Steven Vandeput worden donderdag aan boord verwacht.

Vrijdag en zaterdag kan het zeilschip door het publiek bezocht worden, telkens van 10 tot 13u en van 14 tot 19u. Zondag kan dat alleen van 16 tot 19u. Maandagmiddag zou de Elcano het anker lichten om terug te keren naar zijn thuishaven Cádiz.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio