© MU

Blinde gevangenisdirecteur naar rechter voor aanranding en omkoping

Jef Buts (66), de blinde gevangenisdirecteur van Wortel (Hoogstraten), moet zich voor de strafrechter in Turnhout verantwoorden voor aanranding met geweld, omkoping en zedenschennis. Dat heeft de raadkamer in Turnhout beslist.

Ivo Meulemans

De storm rond Jef Buts barstte in augustus 2013 los. Een gedetineerde beweerde dat de directeur van de gevangenis van Wortel tijdens een gesprek op zijn bureau ongepaste seksuele handelingen had gesteld. Daarna volgden nog klachten en Buts werd de toegang tot de inrichting ontzegd.

De onderzoeksrechter in Turnhout rondde onlangs het dossier af. De raadkamer verwees dinsdag zijn dossier gedeeltelijk naar de strafrechter. De oudste vergrijpen, waaronder vermeende verkrachtingen tussen 1989 en 1994, zijn verjaard. Voor een aantal andere feiten werd Buts buiten vervolging gesteld.

Buts zou in ruil voor seksuele handelingen gedetineerden gunsten hebben verleend. De blinde gevangenisdirecteur, die intussen in Vlaams-Brabant woont en met pensioen is, ontkent alles. Zijn advocaat gaat resoluut voor de vrijspraak.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio