© SHB

Mechelen verbiedt quads op heel grondgebied

De stad Mechelen voert vanaf 15 juli een verbod op quads in. Dat geldt voor het hele grondgebied. "Deze lawaaierige voertuigen zorgen alleen maar voor gevaar en overlast”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Sven Van Haezendonck

Voor het verbod baseert het stadsbestuur zich op de vele overlastmeldingen. “Uit vaststellingen van politie blijkt dat er een reëel gevaar is voor verkeersongevallen door bestuurders van quads, vooral omwille van hun risicogedrag. Te vaak brengen zij andere weggebruikers in gevaar", stelt de burgemeester.

Behalve het aspect verkeersveiligheid weegt ook de leefbaarheid door in de motivering van het stadsbestuur. Veel bewoners van de binnenstad, maar ook van een aantal woonwijken hebben de voorbije maanden melding gemaakt van overlast door quads.

Wel voor landbouwers

"Al te vaak worden deze open motorvoertuigen gebruikt voor joy rides. Vaak rijdt men gewoon toertjes door de stad, met de nodige lawaaihinder tot gevolg voor de omwonenden. Daar moeten we paal en perk aan stellen", zegt schepen van preventie Stefaan Deleus (CD&V).

De gemeenteraad moet vanavond een aanvullend reglement goedkeuren dat het verbod regelt. Op de invalswegen komen er ook aangepaste verbodsborden. Quads die ingeschreven staan als landbouwvoertuigen worden wel nog toegelaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners