© ATV

Beerschotsupporters krijgen werkstraffen voor mishandeling van Antwerpfan

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft twee supporters van Beerschot veroordeeld tot werkstraffen voor de mishandeling van Antwerpfan Paul De Herdt.

vdaa

Joeri J. werd veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en Jorn V.d.B. kreeg een werkstraf van 100 uur opgelegd. Beide verdachten werden ook veroordeeld tot een boete van 200 euro, waarvan de helft met uitstel.

De feiten gebeurden op 31 januari 2016, na de wedstrijd tussen Berchem-Sport en Beerschot-Wilrijk. Beerschotfans hadden zich aan café De Lijmstok in de Uitbreidingsstraat in Berchem verzameld, toen Paul De Herdt er met een supporterssjaal van aartsrivaal Antwerp voorbijkwam. Hij stootte een Beerschotsupporter tegen de schouder, waarna er wat heen en weer geroep volgde. De Herdt stak zijn sjaal vervolgens in de lucht en riep: “Kom dan maar af!”

Jorn V.d.B. (22) ging Paul De Herdt achterna en liet hem struikelen, waardoor die van een trap aan Berchem-station viel. Youri J. (24) gaf het slachtoffer daarna nog een klap en stak zijn Antwerpsjaal in brand.

De Herdt belandde in het ziekenhuis met een gebroken ruggenwervel en moest maanden revalideren.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio