© AP

Mini-Pompeii met resten van hond met puppy’s aangetroffen bij graafwerken voor metrotunnel in Rome

Arbeiders die een tunnel graven voor een nieuwe metrolijn in Rome, zijn op de restanten van een woning uit de oudheid gestoten. Het huis zou uit de tweede of derde eeuw dateren en werd waarschijnlijk door een brand verwoest, zo meldde de dienst die in Rome verantwoordelijk is voor het archeologisch patrimonium.

Tussen de restanten werden onder meer de overblijfselen van een hond met puppy’s gevonden, die waarschijnlijk opgesloten zat tijdens de brand. Daarnaast werden ook mozaïek en een meubelstuk aangetroffen. Van de woning is zelfs nog het verkoolde skelet van het houten dak overgebleven. Het is de eerste keer dat een dergelijke vondst in de Italiaanse hoofdstad wordt gedaan.

© AP

“Het vuur heeft het leven in deze kamer tot een plotse stilstand gebracht”, zegt directeur Francesco Prosperetti. “Het maakt het voor ons mogelijk om ons voor te stellen hoe het leven er was op dat exacte moment.”

Bij de constructie van de derde metrolijn in Rome worden regelmatig archeologische vondsten gedaan, wat de werkzaamheden erg vertraagt.

© AP

© AP

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio